Samen houden we de buurt schoon!
U doet toch ook mee op 17 september 2022?

Zaterdag 17 september is het World Cleanup Day en gaan in 180 landen over de hele wereld mensen zwerfafval rapen. En natuurlijk sluiten gemeenten zich hier ook graag bij aan. Voor scholen en BSO’s die het leuk vinden om mee te doen, is er op 14 september een speciale World Cleanup actie voor basisscholen. Heel veel zwerfafvalrapers hebben al een grijper gekregen van de gemeente. Als u gewapend met uw grijper uw buurt, straat,
plantsoen of stoep schoonhoudt, krijgen we vanzelf een schone gemeente.


Misschien heeft u al eerder een grijper van de gemeente gehad en gebruikt u deze bij nader inzien toch niet of nauwelijks. Deel ‘m dan met familie of buren of breng ‘m terug naar het gemeentehuis. Zo blijven we circulair bezig.


Zwerfafval is niet alleen vies, het is ook schadelijk voor planten, dieren, de natuur en kan zelfs in de voedselketen terecht komen. Het is dus ontzettend belangrijk dat we ervoor zorgen dat er zo weinig afval op de grond belandt en, als die helaas toch gebeurt, het wordt opgeruimd. Gelukkig zien we dat steeds meer zwerfafvalrapers gewapend met grijper aan de slag gaan.

Dus u doet toch ook mee op 17 september?