Minder blikjes in het milieu en een schonere omgeving!

Uw gemeente doet toch ook mee?

Wat doe je als blijkt dat jongeren de grootste veroorzakers blijken te zijn van blikjes op straat? Wij creëerden een geïntegreerde campagne die via verschillende instrumenten het gedrag van deze lastige doelgroep veranderde. De campagne wordt ondersteund door de Provincie Noord-Holland en LTO Noord. Als gemeente is het nog maar kort mogelijk om aan te sluiten bij de campagne voor medio mei. Want, jij gaat toch ook voor een blikvrije omgeving?

Millennials, Zoomers en
het “Wij”-gevoel

Het concept Blikvrij richt zich specifiek op Millennials (of generatie Y) en Zoomers. Uit onderzoeken is gebleken dat deze groep meer zwerfafval veroorzaakt dan andere groepen. Toch zijn deze jongeren zich erg goed bewust van de grotere problemen in de wereld. Denk aan klimaatverandering en de steeds grotere kloof tussen arm en rijk. Met Blikvrij spelen we in op het duidelijke “Wij”-gevoel dat heerst bij deze generaties. Ze weten dat ze alleen samen de grote problemen van deze wereld kunnen aanpakken.

Resultaten van de campagne

De campagne heeft al gedraaid in o.a. de gemeente Langedijk, Heerhugowaard, Koggenland en Opmeer. Door een combinatie van on- en offline campagne zijn er indrukwekkende resultaten behaald! Meer informatie over deze resultaten zijn te vinden in ons whitepaper.

Interesse in het uitzetten van de Blikvrij-campagne in uw gemeente?

Lees dan meer over deze campagne, de resultaten en uitwerking in het whitepaper.